top of page

Inlevergedoe

Werk ordelijk laten inleveren



In de laatste periode van het jaar zien we gemiddeld genomen iets meer projecten en werkstukken. Vaak moet er aan het eind van de rit iets worden ingeleverd. We zien al hoe dat kan gaan: Werk wordt niet op de juiste plek ingeleverd, te laat of helemaal niet. Het kan je als docent heel veel tijd kosten! Tijdens één van de lockdowns werd dit probleem bij ons alleen maar groter en maakten we een paar handige overzichtskaarten. Handig om ze er nu weer even bij te pakken! Hier kun je ze downloaden: Hoe inleveren, en Wat als het niet lukt...)


Veel problemen zijn aan de start te voorkomen. Bedenk precies hoe je het inleveren wilt hebben, en bespreek ook consequenties van zowel juist als onjuist (of niet) inleveren. Bedenk wat er allemaal fout kan gaan en verzin daar samen met je leerlingen alvast een oplossing voor. Wat mag je van elkaar verwachten?


Het is ook belangrijk om hier als team van collega's samen in te handelen. Als er een leerling is die bij jou de boel niet ingeleverd krijgt, dan komt dat probleem vast ook bij andere vakken voor. Neem de tijd om met een aantal collega's te bespreken hoe deze issues te voorkomen zijn en bedenk ook hoe en wanneer je ouders inschakelt. Heb je als team één plan van aanpak, dan is dat voor leerlingen en ouders wel zo overzichtelijk en het scheelt jou ongetwijfeld een hoop tijd (en stress!).



inleveren_hoe_doe_je_dat
.pdf
Download PDF • 2.36MB

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page